Sådan producerer du mere klimavenligt

Fra efteråret 2022 udbyder alliancen Bæredygtig film & TV produktion (BFTP) en række gratis workshops for produktionsledere, lineproducere og produktionschefer - dem der i praksis skal sørge for, at film og tv-produktioner bliver mere bæredygtige. De første to workshops afholdes i slutningen af 2022 i København.

This describes the image

Er du den, der har fået opgaven med at gøre en produktion mere bæredygtig og er du i tvivl om, hvordan du griber det an? Så skal du med på den nye workshop ”Sådan producerer du mere klimavenligt”. Det lyder måske enkelt at reducere affaldsmængden og skifte til LED, men hvordan fungerer det i praksis og måske lige så vigtigt: Hvordan får du hele holdet til at være med på den udfordring – og hvordan kan du fastholde engagementet efter den første uge?

På workshoppen ”Sådan producerer du mere klimavenligt” får du både inspiration, konkrete redskaber og indføring i principperne for klimavenlig produktion. Hver workshop får desuden besøg af en gæsteunderviser, der kommer med ekspertviden og inspiration udefra. 

Der kan være op til 15 deltagere på hver workshop, og målgruppen er produktionsledere, produktionschefer og lineproducere i film- og tv-branchen. 

Workshoppens indhold: 

•    Keynote speaker – om fx det store klimaoverblik, grøn ledelse eller bæredygtighed på store produktioner
•    Hvordan ser bæredygtig filmproduktion ud og hvilken forskel kan I gøre? 
•    Green manager-rollen og ledelse i en grøn omstillingsproces
•    Indføring i de 7 fokusområder – se bftp.dk 
•    Planlægning af bæredygtige tiltag
•    Kommunikation, netværk og materiale-kit

Underviser er bæredygtighedspecialist Anne Ahn Lund, som er medstifter af Nordic Eco Media Alliance (NEMA), og som  arbejder som green manager i filmbranchen. Hun udbyder workshoppen i samarbejde med klimakonsulenter fra Produced By. 

Datoer: 

28. oktober 2022 kl. 9.00 – 15.30 - MELD DIG TIL HER

23. november 2022 kl. 9.00 – 15.30 - MELD DIG TIL HER

Det er gratis at deltage på workshoppen, men tilmelding er nødvendig. Hvis der er flere tilmeldte end der er pladser på workshoppen, opretter vi en venteliste. Derfor beder vi dig også om at melde fra i god tid, hvis du alligevel ikke kan deltage, så en anden kan få glæde af pladsen. 

Det endelige program er klar i løbet af september 2022. 

Workshops arrangeres af alliancen Bæredygtig Film- og TV Produktion, som er en branchealliance på tværs af film- og tv-branchen med sekretariat hos Vision Denmark. Alliancens partnere: 
DR / TV 2 Danmark / Discovery Networks / Det Danske Filminstitut / FilmFyn / Den Vestdanske Filmpulje / Producentforeningen / Vision Denmark
 

 

Opdateret 1. sep 2022